Rostad potatis Provencale med citronbakade betor

Tid:

En träbricka med rostad potatis Provencale, med citronbakade rödbetor och sallad.

Tid:

Festlig vardagslyx som är helt vegetarisk. Här är en rätt som går hem hos dom flesta, pga potatis Provencale är alltid potatis Provencale (vitlöksstekt). Jag har valt att toppa den med en kräm, smaksatt med rostad citron och vitlök som kompletterar sötman i rödbetorna.  Medan maten sköter sig själv i ugnen hinner du både duka och dra ett varv med dammsugaren. Eller lägga upp benen, slå på Go’kväll och chilla med oss. 

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg
    potatis, fast
  • 1 kg
    rödbetor eller blandade betor
  • 300 g
    gröna bönor, förvällda eller färsk grön sparris
  • 150 g
    grönkål, riven
  • 1 dl
    svarta oliver, urkärnade
  • 1 st
    röd lök, strimlad
  • några
    cocktailtomater, halverade
  • ½ st
    gurka
  • 1 burk(ar)
    kronärtshjärtan, delade
  • 3 msk
    färska eller frysta hackade örter, t ex bladpersilja, dill, gräslök
  • olja, vinäger, fransk senap, timja, salt, peppar

Rostad citron- och vitlöksmajonnäs

  • 1 st
    vitlök
  • 2 st
    citroner
  • 2 dl
    majonnäs, färdig

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg