Rostad potatis provencale med citronbakade betor

Tid:

En träbricka med rostad potatis Provencale, med citronbakade rödbetor och sallad.

Tid:

Vegetarisk vardagslyx! Den vitlöksstekta potatisen toppar jag med en kräm, smaksatt med rostad citron och vitlök, som kompletterar sötman i rödbetorna.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg
    potatis, fast
  • 1 kg
    rödbetor eller blandade betor
  • 300 g
    gröna bönor, förvällda eller färsk grön sparris
  • 150 g
    grönkål, riven
  • 1 dl
    svarta oliver, urkärnade
  • 1 st
    röd lök, strimlad
  • några
    cocktailtomater, halverade
  • ½ st
    gurka
  • 1 burk(ar)
    kronärtshjärtan, delade
  • 3 msk
    färska eller frysta hackade örter, t ex bladpersilja, dill, gräslök
  • olja, vinäger, fransk senap, timja, salt, peppar

Rostad citron- och vitlöksmajonnäs

  • 1 st
    vitlök
  • 2 st
    citroner
  • 2 dl
    majonnäs, färdig

Så lagar du