Rostad pumpa med clementiner och saffransmajonnäs

Tid:

Rostad pumpa toppad med rosmarinkvistar, serverad på gammeldags fat.

Tid:

När pumpan får gyllene färg framträder mustiga smaker av grillat. Sötman i pumpan matchas fint av citrusfrukterna och den milda, rostade vitlöken. Istället för saffransmajonnäs kan du även ta ost, tex. fetaost.

Ingredienser

6 portioner

  • 1 kg
    pumpa eller vintersquash, skalad och delad i mindre bitar
  • 1
    röd chili, skivad
  • 4
    citrusfrukter (blanda gärna tex. clementin och citron)
  • 1
    vitlök, halverad
  • 1 påse(ar)
    babyspenat
  • 1 tsk
    torkad timjan eller rosmarin
  • salt
  • rapsolja

Saffransmajonäs

  • ½ paket
    saffran (0,25 g)
  • 1 msk
    varmt vatten
  • 1 dl
    majonnäs (se recept "Majonnäs express")
  • 1 msk
    senap (grovkornig)

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg