Rostad rödbetshummus
Publicerat:
2016-08-29Något som man verkligen vinner på smakmässigt är att rosta rotsakerna istället för att bara koka dem. Det fungerar i grytor, soppor och som här – i hummus.
Ingredienser
- 250grödbetor
- 3dlkokta kikärtor (1 burk)
- 1-2mskolivolja
- 1stcitron, juicen
- 1mskhackad persilja
- 1stvitlöksklyfta
- salt och svartpeppar
- inlagd gurka och bröd till servering
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär dem i bitar. Lägg dem i en oljad form och rosta i ugnen tills de är mjuka, cirka 25 minuter.
2. Häll av kikärtorna och lägg dem i en skål tillsammans med rostade rödbetor, olivolja, citronjuice och persilja. Mixa till en slät kräm. Vill du ha hummusen lösare kan du späda med lite mer olja eller vatten.
3. Riv ner vitlöksklyftan, rör om och smaka av med salt och peppar.