Rostad rotsakssoppa

Rostad rotsakssoppa

Publicerat:

med rökt sidfläsk & kantarelltoast

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    morot
  • 1st
    palsternacka
  • 1st
    kålrot
  • 1st
    vitlök (king solo)
  • 1/2liter
    kycklingfond
  • 1dl
    crème fraiche
  • 2msk
    citronsaft
  • 1msk
    olivolja
  • 200g
    färska kantareller
  • 200g
    rökt sidfläsk
  • 2msk
    finhackad kruspersilja
  • 4skiva(or)
    rostat grovt bröd
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Tvätta och ansa rotfrukterna. Dela dem i mindre bitar och lägg över i en ugnsfast form. Blanda runt med 1 msk olivolja och salt. Rosta i ugnen ca 20- 30 minuter tills de är mjuka och blivit gyllenbruna.

3. Mixa sedan rotfrukterna med kycklingfonden, citronsaft och crème fraiche till en krämig soppa. Om man vill kan man sila soppan.

4. Skär fläsket i mindre bitar ca 1x1 cm, stek knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Obs - spara fettet från fläsket för att steka svampen i.

5. Ansa kantarellerna stek dem sedan på medelhög temperatur i en stekpanna tillsammans med fettet från fläsket, svampen är klar när den har fått en krispig yta.

6. Smaka av all mat med salt och nymalen vitpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!