Rostad rotsellerisoppa

Tid:

Rostad rotsellerisoppa med topping.

Tid:

En enkel soppa som går att variera på många vis och som med fördel serveras på ”tacovis”, alltså med många tillbehör, bland annat chips på potatisskalen! Soppan blir minst lika god om man byter ut rotsellerin mot t ex blomkål, palsternacka eller persiljerot.

Ingredienser

4 portioner

  • ½
    rotsellerihuvud
  • 4
    potatisar
  • 1
    vitlök
  • 2-3 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    salt
  • 1
    gul lök
  • ev 1 dl
    vitt vin
  • ca 1 liter
    grönsaksbuljong
  • 2 ½ dl
    creme fraiche eller grädde

Persiljeolja

  • 1 dl
    olivolja
  • ½ dl
    bladpersilja, grovt hackad

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg