Rostad sockerkaka med mascarpone och rårörda björnbär

Rostad sockerkaka med mascarpone och råöda björnbär.

Publicerat:

Tillagningstid:

Superenkel efterrätt som inte kräver någon ansträngning alls, under förutsättningen att du har sockerkaka hemma – och den behöver varken vara nybakt eller hembakat. Jag bakade själv en klassisk sockerkaka som jag kryddade med mycket kardemumma, men man gör lite som man själv vill.

Ingredienser

2portioner

  • 2skiva(or)
    sockerkaka
  • 1dl
    mascarpone
  • 1-2msk
    florsocker
  • ½
    citron, finrivet skal
  • 1dl
    frysta björnbär, tinade
  • 2msk
    socker
  • någrakvist(ar)
    mynta, färsk

Så lagar du

1. Blanda mascarpone med florsocker och finrivet citronskal.

2. Rör björnbären med socker och eventuellt en skvätt rom eller starkvin.

3. Rosta sockerkakan i cirka 30 sekunder på varje sida i en torr stekpanna.

4. Servera sockerkaka med mascarpone, bär och en kvist mynta.

Tips

Här hittar du ett grundrecept på sockerkaka.

Dela det här receptet med dina vänner!