Rostad spetskål med brynt hasselnötssmör

Rostad spetskål med brynt hasselnötssmör.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det finns kanske inte en bättre smakkombination än kål och smör! Brynt smör ger kålen en härligt karamellig smak och bryter av kålens beska.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    spetskålshuvud
  • olivolja
  • salt och peppar

Brynt hasselnötssmör

  • 50g
    smör
  • ½dl
    rostade hasselnötter
  • 1msk
    soja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Ansa och skär spetskålen i fyra klyftor.  Pensla med olivolja.

3. Sätt in i ugnen i 30 – 40 minuter tills den fått fin färg.

4. Bryn smöret under omrörning. Ta av från värmen och lägg i hasselnötter och soja. Slå smöret över den rostade spetskålen.

Dela det här receptet med dina vänner!