Rostad tomatsås

Rostad tomatsås

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    färska tomater
  • 2st
    vitlöksklyftor med skal
  • 4kvist(ar)
    timjan
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    strösocker
  • svartpeppar
  • 0,5dl
    olivolja
  • 1st
    scharlottenlök, hackad

Så lagar du

Sätt ugnen på 200 grader. Halvera tomaterna, lägg i ugnsfast form tillsammans med vitlök. Strö på kryddor och ringla olja över. Rosta 20 minuter eller tills de fått färg, låt svalna. Fräs lök i resterande olja, tillsätt tomater och låt koka ihop 5-10 minuter. Rör om och mosa tomaterna med tex en träslev. Smaka av med den rostade vitlöken, salt och peppar.

Mixa och sila om du önskar en slät sås, var noga med att pressa ut allt utom de största bitarna.

Serveringsförslag: Blanda med nykokt pasta, toppa med pinjenötter, oliver och riven mozarella.

Dela det här receptet med dina vänner!