Rostad tomatsoppa med tillbehör

Rostad tomatsoppa med tillbehör

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättlagad vardagsmat med god smak av ugnsrostade tomater, röd paprika och rotselleri.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    blandade tomater
  • 2st
    röda paprikor
  • ¼st
    rotselleri
  • 2st
    gula lökar
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • några kvistar timjan
  • 2-3 msk
    olivolja
  • 1liter
    vatten
  • salt och peppar
  • creme fraiche
  • krutonger
  • basilika
  • parmesan

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Dela tomater, paprika, rotselleri och lökarna i bitar och lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftor och timjan. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen i cirka 1 timme.

3. Ta bort timjankvistarna och lägg över grönsakerna i en gryta. Mixa med stavmixer, häll på vatten och låt koka upp.

4. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en klick créme fraiche, krutonger, örter och riven parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!