Rostade körsbär med ricotta

Rostade körsbär med ricotta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ricotta serveras ofta som dessert eller frukost i södra Italien. Helst dagsfärsk och gärna bara med lite honung ringlad över. Det här är en somrig och enkel dessert som överraskar med sina distinkta smaker.

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    körsbär
  • några kvistar färsk timjan
  • ½msk
    olivolja
  • 1nypa(or)
    flingsalt
  • 150g
    ricotta
  • 50 g
    mascarpone
  • 1msk
    florsocker
  • 1
    citron, skalet
  • 3–4msk
    flytande honung
  • 1dl
    pistagenötter, rostade och hackade

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Dela och kärna ur körsbären och lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, strö över lite salt och timjan. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.

3. Vispa ricotta med mascarponeost och florsocker. Vänd ner skalet från 1 citron.

4. Lägg upp den vispade ricottan på portionstallrikar. Strö över de rostade körsbären. Ringla över flytande honung och garnera med pistagenötter och en kvist färsk timjan.

Dela det här receptet med dina vänner!