Rostade morötter med pepparrotsgrädde och krondill

Rostade morötter med pepparrotsgrädde och krondill.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här rotfruktssalladen från Tareq Taylor fungerar perfekt till buffén eller till grillat i sommar.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • ca 500g
    morot i olika färger
  • 1tsk
    olivolja
  • salt
  • 1st
    krondill eller 1 tsk dillfrö
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 2msk
    socker
  • 1krm
    salt
  • 1dl
    vispgrädde
  • 2tsk
    vitvinsvinäger
  • 10cm
    pepparrot

Så lagar du

1. Tvätta morötterna men skala dem inte. Ta 1-2 st morötter till sidan. Gnid in resterande morötter i olja och salt och rosta dem i varm ugn 250 C i ca 15 minuter eller tills de har fått fin färg. Ta ut och låt svalna.

2. Skiva den råa moroten som du har lag till sidan tunt på en mandolin och blanda samman med vinäger, socker, salt och krondill i en skål. Låt stå minst 15 minuter.

3. Använd en råsaftcentrifug och josa pepparroten. Blanda pepparrotsjosen med vispgrädden och smaksätt med vinäger.

4. Skiva den rostade moroten grovt, toppa med pepparrotsgrädde och avsluta med den picklade moroten. Garnera gärna med krondillen.

Dela det här receptet med dina vänner!