Rostade rödbetor med fetaost, honung & ruccola

Rostade rödbetor med fetaost, honung & ruccola

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    • 500g
      rödbetor
    • 1msk
      rapsolja
    • 100g
      ruccola
    • 1msk
      balsamicovinäger
    • 1msk
      flytande honung
    • 100g
      fetaost
    • salt, vit- eller svartpeppar

    Så lagar du

    1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor (använd gärna handskar). Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    3. Ringla över olja, salta och peppra.

    4. Rosta i mitten av ugnen 20-30 minuter, de ska ha lite tuggmotstånd kvar.

    5. Ringla över honung och vinäger, blanda med rucola och smula osten ovanpå.

    Tips! Toppa gärna med solrosfrön eller rostad mandel. Rödbetorna går att byta ut mot rotsaker, pumpa eller potatis.

    Dela det här receptet med dina vänner!