Rostade rotfrukter med couscous och ras el hanout

Tid:

Rostade rotfrukter med couscous och ras el hanout

Tid:

Citrus, chili och smör ger mustiga smaker i en snabblagad vardagsräddare. Den marockanska kryddblandningen kan du förvara i en tättslutande burk.

Ingredienser

4 portioner

  • 4
    morötter i olika färger (eller helt vanliga orangea morötter)
  • 2
    palsternackor
  • ¼
    rotselleri
  • 1
    rödlök
  • 2-3 msk
    olivolja
  • salt
  • 1
    ekologisk apelsin
  • 50 g
    smör
  • 3 msk
    finhackad mynta
  • ½ dl
    skållade mandlar
  • dl
    couscous
  • dl
    vatten
  • 1 msk
    Ras el hanout – hemgjord kryddblandning eller färdig på burk
  • 1
    extra matsked smör
  • 150 g
    fetaost

Ras el hanout (marockansk kryddblandning)

  • 2 msk
    malen ingefära
  • 2 msk
    gurkmeja
  • 2 msk
    malen kanel
  • 2 msk
    malen kardemumma
  • 2 msk
    koriander
  • 2 msk
    kryddpeppar
  • 1
    paket saffran (á ½ g)
  • 2 tsk
    malen muskotnöt
  • 2 tsk
    malen kryddnejlika

Så lagar du