Rostade senapsslungade bönor

Tillagningstid:

Rostade senapsslungade bönor

Publicerat:

Tillagningstid:

Bönor blir så goda om man rostar dem! Smaken djupnar och bönorna får ett underbart krisp. Rosta i varm ugn med lite olivolja och servera dem i sin enkelhet. Eller gör en god vinägrett med senap och sardeller om du vill ha en riktig smakbomb!

Ingredienser

4 portioner

  • 125 g
    valnötter
  • 750 g
    bönor (gröna bönor, vaxbönor eller purpurbönor)
  • 1 st
    citron
  • salt och peppar
  • 1 ½ dl
    olivolja
  • 4 st
    sardeller
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    senap, gärna en söt svensk senap
  • 1 msk
    vitvinsvinäger
  • 2 msk
    dill, finhackad

Så lagar du