Rostbiffsallad med remouladsås

Rostbiffsallad med remouladsås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här rätten kan liknas vid ett nedmonterat smörrebröd.

Ingredienser

4portioner

Sallad

  • 300g
    rostbiff i tunna skivor
  • 70g
    blandad sallad
  • 500g
    färskpotatis
  • 2skiva(or)
    danskt rågröd
  • smör
  • 1
    rödlök
  • 1
    litet äpple
  • 200g
    cocktailtomater
  • 4msk
    färskriven pepparrot
  • persilja

Remouladsås

  • 2dl
    avrunnen pickles
  • 1 ½dl
    majonnäs
  • 2msk
    creme fraiche
  • 2msk
    finhackat äpple
  • 1tsk
    curry
  • 1tsk
    gurkmeja
  • citronsaft
  • salt och peppar

Så lagar du

Sallad

1. Koka potatisen. Låt svalna och skiva.

2. Skär rågbrödet i små kuber och stek frasigt i smör i en stekpanna.

3. Klyfta rödlöken, skär tomaterna i kvartar och skär äpplet i tunna skivor. Strimla rostbiffen.

4. Blanda allt på ett uppläggningsfat och strö över färskriven pepparrot och finhackad persilja. Servera med remouladsåsen.

Remouladsås

1. Mixa pickles och blanda ned majonnäs, creme fraiche, curry, gurkmeja och finhackat äpple.

2. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Dela det här receptet med dina vänner!