Rotfrukter i ugn med fetaost och spenat

rotfrukter

Publicerat:

Tillagningstid:

Genom att rosta clementiner tillsammans med rotfrukterna kommer nya smaker fram.

Ingredienser

8portioner

  • 2kg
    blandade rotfrukter i bitar, t.ex. polkabetor, palsternacka, vintersquash, morötter
  • 1st
    hel vitlök, halverad
  • 4st
    clementiner
  • ett parkvist(ar)
    färsk rosmarin
  • 1stänk
    olivolja
  • efter smak
    salt och peppar

Till servering

  • 150g
    fetaost
  • 100g
    färsk spenat

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 C.

2. Lägg rotfrukter och vitlök i ett lager i en stor långpanna (eller två mindre), krydda och ringla över olja. Rör om. Lägg på clementiner.

3. Rosta tills rotsakerna är gyllene cirka 20 min.

4. Vänd ner ost och spenat och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!