Rotfruktschips och dipp

Tid:

rotfruktschips och dipp

Tid:

Visst är det enkelt att öppna en chipspåse och blanda en påse med färdig dippmix men – Varma chips! Och hemgjord, smakrik och spännande dipp som går att variera i det oändliga! Det är sant fredags- eller lördagsmys det.

Ingredienser

4 portioner

Chips

  • 250 g
    rotfrukter - potatis, sötpotatis, rödbetor eller palsternackor
  • 2-3 msk
    rapsolja
  • kryddor - svartpeppar, paprikapulver, chili eller bbqkrydda
  • flingsalt

Ras el hanoutdipp

  • 2 dl
    créme fraiche
  • ½ msk
    ras el hanout
  • ½ tsk
    salt

Tryffeldipp

  • 2 dl
    créme fraiche
  • ½ dl
    riven parmesan
  • 1 nypa(or)
    salt
  • några droppar tryffelolja

Så lagar du