Rotfruktschips och dipp

rotfruktschips och dipp

Publicerat:

Tillagningstid:

Visst är det enkelt att öppna en chipspåse och blanda en påse med färdig dippmix men – Varma chips! Och hemgjord, smakrik och spännande dipp som går att variera i det oändliga! Det är sant fredags- eller lördagsmys det.

Ingredienser

4portioner

Chips

  • 250g
    rotfrukter - potatis, sötpotatis, rödbetor eller palsternackor
  • 2-3msk
    rapsolja
  • kryddor - svartpeppar, paprikapulver, chili eller bbqkrydda
  • flingsalt

Ras el hanoutdipp

  • 2dl
    créme fraiche
  • ½msk
    ras el hanout
  • ½tsk
    salt

Tryffeldipp

  • 2dl
    créme fraiche
  • ½dl
    riven parmesan
  • 1nypa(or)
    salt
  • några droppar tryffelolja

Så lagar du

Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till din eller dina dippsåser och ställ dem kallt.

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skiva rotfrukterna så tunt du kan, gärna med mandolin eller potatisskalare. Blanda med olja och lägg i ett lager på en plåt med bakplåtspapper.

3. Rosta i ugnen i 10 – 15 minuter eller tills de blivit krispiga.

4. Stäng av och öppna ugnen. Låt chipsen stå kvar i ugnen i ytterligare 5 - 10 minuter med öppen ugnslucka. 

Servera chipsen varma med god dipp till.

Dela det här receptet med dina vänner!