Rotfruktsrakor

rotfruktsrakor

Publicerat:

Tillagningstid:

Prova att variera med olika sorters rotfrukter. Rakorna är också goda att servera som tillbehör till kött eller fisk.

Ingredienser

4portioner

  • ½kg
    potatis
  • 1st
    rödbeta
  • 1st
    morot
  • 1st
    lök
  • 4st
    stora ägg
  • tsk
    tsk salt
  • 2krm
    nymald svartpeppar
  • smör och olivolja till stekning

Pepparrotskeso

  • 250g
    keso
  • 1st
    tärnat äpple
  • 1msk
    finriven pepparrot
  • salt och nymald svartpeppar

Så lagar du

Rakor

1. Skala och riv potatis, rödbeta, morot och lök. Blanda med ägg, salt och peppar.

2. Hetta upp fett i en panna gärna med släpp-lättbeläggning. Klicka ut smeten platta till och stek cirka 3 minuter på varje sida.

Pepparrotskeso
1. Blanda keso och äpple. Smaka av med riven pepparrot, salt och peppar. Servera röran till de nystekta rotfruktsrakorna.

Dela det här receptet med dina vänner!