Rotfruktsrakor
Publicerat:
2015-02-04Tillagningstid:
Prova att variera med olika sorters rotfrukter. Rakorna är också goda att servera som tillbehör till kött eller fisk.
Ingredienser
4portioner
- ½kgpotatis
- 1strödbeta
- 1stmorot
- 1stlök
- 4ststora ägg
- 1½tsktsk salt
- 2krmnymald svartpeppar
- smör och olivolja till stekning
Pepparrotskeso
- 250gkeso
- 1sttärnat äpple
- 1mskfinriven pepparrot
- salt och nymald svartpeppar
Så lagar du
Rakor
1. Skala och riv potatis, rödbeta, morot och lök. Blanda med ägg, salt och peppar.
2. Hetta upp fett i en panna gärna med släpp-lättbeläggning. Klicka ut smeten platta till och stek cirka 3 minuter på varje sida.
Pepparrotskeso
1. Blanda keso och äpple. Smaka av med riven pepparrot, salt och peppar. Servera röran till de nystekta rotfruktsrakorna.