Rotmos

Rotmos

Publicerat:

Tillagningstid:

Testa gärna att göra rotmos på kålrabbi eller pumpa – det ger en fräsch och lite sötare smak på ditt mos. Det brynta smöret ger en helt ny dimension och gör det till ett riktigt 2.0-mos.

Ingredienser

  • 1-2liter
    vatten
  • 1tsk
    salt
  • 100g
    potatis
  • 100g
    kålrot
  • 100g
    sötpotatis
  • 100g
    pumpa
  • 100
    kålrabbi
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 50g
    lagrad hårdost, riven
  • 1dl
    grädde
  • 100g
    brynt smör
  • salt, peppar och farinsocker, att smaka av med

Så lagar du

  1. Smält smöret och bryn det lätt i en stekpanna. Var försiktig så att det inte bränns. Håll sedan smöret ljummet.
  2. Skala och dela rotsakerna. Koka i saltat vatten på medeltemperatur.
  3. När rotsakerna har mjuknat silar du av vattnet.
  4. Mosa med en stamp. Häll i smöret och grädden. Vispa ihop och smaka av med salt, peppar och farinsocker.

Dela det här receptet med dina vänner!