Rotmos med kryddkokt fläsk

Rotmos med kryddkokt fläsk.

Ingredienser

4portioner

  • 700g
    kålrot
  • 400g
    morötter
  • 200g
    mandelpotatis
  • 6st
    lagerblad
  • 500g
    fläskkarré
  • 4msk
    senap
  • 5msk
    smör
  • 2msk
    persilja, hackad
  • havssalt

Så lagar du

1. Salta karrén runt om och låt stå i 1 h i kyl.

2. Lägg karrén i en kastrull med lock. Täck med vatten och tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och timjan. Sjud i ugn under lock på 120 grader i 4 h.

3. Skala och grovtärna kålrot, morot och potatis. Koka kålrot och hälften av moroten i lättsaltat vatten och lite fläskbuljong. Koka potatis separat.

4. Vispa sönder avångad kålrot, morot och potatis med smör och lite fläskbuljong.

5. Skiva och koka övrig morot hastigt och blanda med senap och persilja.

6. Servera köttet skivat med kålrotsmos och morotsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!