Rotmos och fläsklägg

Tillagningstid:

Rotmos med fläsklägg

Publicerat:

Tillagningstid:

För att undvika matsvinn är det smart att planera för hur man återanvänder resterna. Dag 1: Det här receptet är bra att utgå ifrån, för resterna lämpar sig väl till flera olika rätter.

Ingredienser

Fläsklägg

  • 1,8 kg
    fläsklägg med ben
  • 4 st
    lagerblad
  • 4 kvist(ar)
    timjan
  • 10 st
    pepparkorn
  • 1 st
    rödlök, klyftad

Rotmos

  • 1 st
    kålrot, ca 300g
  • 5 st
    morötter, skalade
  • 6 st
    potatisar, halvfasta
  • 4 st
    lagerblad
  • 4 kvist(ar)
    timjan
  • 50 g
    smör

Morotssallad

  • 2 st
    morötter
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 1 krm
    honung
  • ½ dl
    matolja
  • salt

Till servering

  • finhackad persilja
  • senap

Så lagar du