Rotsaker i grop

Rotsaker i grop.

Publicerat:

Tillagningstid:

Rotsaker nedgrävda i en het grop i marken blir saftiga och söta. Vi använde potatis, morot, rotselleri och majrova, vilket blev fantastiskt gott med lite grillat kött till.

Ingredienser

4portioner

  • 2kg
    rotfrukter, grövre storlek
  • 2kvist(ar)
    timjan
  • salt
  • 200g
    smör
  • 3msk
    olivolja

Så lagar du

1. Gör upp eld i en rejäl grop i marken, cirka 50 cm djup. Rada i stenar av bastustensstorlek som får bli heta av elden i 3-4 timmar.

2. Skrubba rotfrukter rena och vik in i blöta tidningspapper med salt och timjan.

3. Avlägsna glöden ur gropen. Rada rotsakspaket i botten och lägg heta stenar på. Täck stenarna med blöta tidningspapper. Täck med sand.

4. Låt tillagas i minst 3 timmar, gärna mer.

5. Tag upp och mosa med smör och olivolja.

Dela det här receptet med dina vänner!