Rotsellerisoppa

Rotsellerisoppa

Ingredienser

3 - 4portioner

  • 1st
    hel rotselleri
  • saften från 1/2 citron
  • 3dl
    grädde
  • ca 5 dl
    grönsaksbuljong

Tillbehör, t ex

  • Krutonger på mörkt surdegsbröd
  • Rostade och hackade hasselnötter
  • Fetaost skuren i tärningar
  • Tärnat och stekt fläsk
  • Fint hackad persilja

Så lagar du

Skär bort skalet från rotsellerin och skär den i tärningar. Lägg tärningarna i en kastrull och häll på grädde. Låt puttra under lock i ca 15 minuter eller tills rotsellerin är mjuk. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Smaksätt soppan med citronsaft och späd på med grönsaksbuljong tills den är lagom tjock.

Servera med tillbehören i små skålar.

Dela det här receptet med dina vänner!