Roys dark intense cake

Roys dark intense cake

Publicerat:

Ingredienser

10portioner

Dag 1:

    Chokladkräm:

    • 175g
      mörk choklad 64%
    • 45 g
      strösocker (1/2 dl)
    • 60g
      äggula (4 st)
    • 150g
      grädde (1 1/2 dl)
    • 150g
      mjölk (1 1/2 dl)
    • 35 g
      cognac (2 msk) om man vill

    Dag 2:

      Chokladbotten:

      • 50g
        smör
      • 170g
        ägg (3 st)
      • 250g
        strösocker (3 dl)
      • 180g
        vetemjöl (3 dl)
      • 12g
        bakpulver (1 msk)
      • 30g
        kakao (3/4 dl)
      • 150g
        mjölk (1 1/2 dl)
      • 1
        apelsin, det yttersta skalet rivet

      Smörkräm:

      • 150g
        mörk choklad 64%
      • 350g
        osaltat smör (rumstemperatur)
      • 30 g
        florsocker (1/2 dl)

      Mörk chokladtryffel:

      • 150g
        mörk choklad 64%
      • 150g
        grädde (1 1/2 dl)
      • 40 g
        strösocker (1/2 dl)

      Dekoration:

        färska hallon & röda vinbär

          Så lagar du

          Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Blanda strösocker med äggula i en annan bunke. Koka upp grädde och mjölk i en tjockbottnad kastrull, häll det över äggulorna och blanda. Häll tillbaka i kastrullen och på låg värme under konstant omrörning, rör tills blandningen börjar tjockna lite och häll det över chokladen. Häll i cognac. Låt stå i några minuter och blanda till en slät kräm. Plasta och låt stå i kylen till nästa dag.

          Chokladbotten: Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en rund bakform cirka 18 cm i diameter. Smält smöret och sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i lite i taget av de torra ingredienserna och mjölken tills du får en slät smet. Blanda i apelsinskal och sist i med smöret och blanda väl. Fyll bakformen och grädda mitten i ugnen på 150 grader i 40-45 min.

          Smörkräm: Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Vispa smör och florsocker vit och pösigt. Blanda i det smälta chokladen och vispa. Låt stå ute i rumstemperatur.

          Mörk chokladtryffel: Hacka chokladen och lägg i en bunke, koka upp grädde och strösocker och häll det över chokladen och blanda väl till en slät tryffel.

          Montering

          1. Dela botten i 4 delar.

          2. Stryk chokladkräm i mellan bottnarna.

          3. Stryk upp hela tårtan med smörkräm och stoppa in i kylen 20 minuter.

          4. Häll på tryffeln och låt det rinna lite ner på sidorna.

          Dela det här receptet med dina vänner!