Rullar med rökt lax och gräslöksgremolata

Rullar med rökt lax och gräslöksgremolata

Publicerat:

Tillagningstid:

Det klassiska tilltugget för extra stuns med aromatisk grön topping. Rullarna kan stå klara i kylen och bara skäras upp och toppas vid serveringen.

Ingredienser

4portioner

  • 2bit(ar)
    mjukt tunnbröd
  • 3-4msk
    crème fraiche
  • 150-200g
    rökt lax i tunna skivor

Gremolata

  • 1kruk(or)
    gräslök
  • 2st
    citroner, det rivna skalet
  • 2msk
    rapsolja, gärna kallpressad

Så lagar du

1. Bred ett tunt lager crème fraiche över bröden. Täck med lax och rulla ihop från kortsidan. Slå in tät i folie och ställ kallt.

2. Finhacka gräslöken och blanda gräslöken med citronskal och olja.

3. Servering: Dela varje rulle i sex bitar, ställ på högkant (ev i muffinsform). Toppa med gremolata och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!