Rullsnittar med räkor och rom

Rullsnittar med räkor och rom

Publicerat:

Tillagningstid:

Snittar passar perfekt till buffén eller som tillbehör till en helt vanlig middag.

Ingredienser

10 - 12portioner

  • 1 ½ dl
    vatten
  • ½dl
    mjölk
  • ½dl
    grädde
  • 50g
    smör, normalsaltat
  • 1 ½ dl
    vetemjöl
  • 3st
    ägg

Fyllning

  • 200g
    naturell färskost
  • 1dl
    crème fraiche
  • 150g
    räkor, hackade
  • ½ dl
    gräslök, hackad
  • salt, vitpeppar

Till garnering

  • 1st
    liten burk röd stenbitsrom eller löjrom
  • ½st
    röd lök, i små bitar
  • dillkvistar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, mjölk, grädde och smör.

2. Vispa ner mjöl, rör tills degen släpper botten och ta kastrullen från plattan. Rör ner ett ägg i taget, vispa/rör till en slät smet.

3. Bred ut på bakpappersklädd plåt, grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter till botten puffat upp och fått en ljust gyllene färg.

4. Stjälp upp som en rulltårta på ett annat bak- eller smörpapper, låt svalna.

Fyllning

5. Blanda färskost, crème fraiche, räkor och gräslök.

6. Bred fyllningen över tårtbotten och rulla ihop som en rulltårta. Skär i ca 2 cm tjocka skivor.

7. Garnera med rom, rödlök och dill.

Dela det här receptet med dina vänner!