Rullsnittar med räkor och rom
Tillagningstid:
Publicerat:
2013-03-27Tillagningstid:
Snittar passar perfekt till buffén eller som tillbehör till en helt vanlig middag.
Ingredienser
10–12 portioner
- 1 ½ dlvatten
- ½ dlmjölk
- ½ dlgrädde
- 50 gsmör, normalsaltat
- 1 ½ dlvetemjöl
- 3 stägg
Fyllning
- 200 gnaturell färskost
- 1 dlcrème fraiche
- 150 gräkor, hackade
- ½ dlgräslök, hackad
- salt, vitpeppar
Till garnering
- 1 stliten burk röd stenbitsrom eller löjrom
- ½ ströd lök, i små bitar
- dillkvistar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, mjölk, grädde och smör.
2. Vispa ner mjöl, rör tills degen släpper botten och ta kastrullen från plattan. Rör ner ett ägg i taget, vispa/rör till en slät smet.
3. Bred ut på bakpappersklädd plåt, grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter till botten puffat upp och fått en ljust gyllene färg.
4. Stjälp upp som en rulltårta på ett annat bak- eller smörpapper, låt svalna.
Fyllning
5. Blanda färskost, crème fraiche, räkor och gräslök.
6. Bred fyllningen över tårtbotten och rulla ihop som en rulltårta. Skär i ca 2 cm tjocka skivor.
7. Garnera med rom, rödlök och dill.