Rulltårta med citroncheesecakefyllning

Rulltårta med röda vinbär.

Publicerat:

Tillagningstid:

Himmelskt god rulltårta möter fyllig cheesecake i den här lättlagade desserten.

Ingredienser

8portioner

  • 3
    ägg
  • dl
    strösocker
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 2msk
    mjölk
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver

Fyllning

  • 1dl
    lemon curd
  • 200g
    färskost
  • 2dl
    crème fraiche (inte light)
  • dl
    florsocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Ta fram två plåtar och två bakpapper. Vik in yttersta kanterna på ett bakpapper så du får en låg "form".

3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp. Rör ner mjölk.

4. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten och rör om så försiktigt du kan, men ändå så att det blandas väl.

5. Stryk ut smeten jämnt i pappersformen på en plåt, grädda mitt i ugnen 4-5 minuter.

6. Strö på lite strösocker och vänd över kakan på en bakpappersklädd plåt. Dra försiktigt bort pappret, pensla på lite kallt vatten om det inte vill släppa.

7. Låt svalna något, bred på lemon curd.

8. Vispa färskost, crème fraiche och socker med elvisp till krämig, fast konsistens. Bred på den kalla kakan.

9. Rulla ihop från långsidan, se till att skarven ligger neråt, rulla pappret runt om. Ställ i kyl till serveringen.

10. Servera som den är eller som dessert med färska bär eller fruktsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!