Runes kycklingsoppa
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
- 3klyfta(or)vitlök
- 1litervatten
- 3sthönsbuljongtärningar
- purjolök
- 2,5dlkokosgrädde
- 1mskdragon
- 1mskolja
- maizena
- salt
- vitpeppar
Så lagar du
Fräs vitlöken i olja i en gryta. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna och koka upp. Låt sjuda i ca 10 minuter. Mixa sedan.
Tillsätt finhackad purjolök och dragon. Låt sjuda i 5 minuter.
Häll i kokosgrädden samtidigt som du vispar snabbt. Red med maizena till lätt krämig konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar.
Rune Edin
(Detta är ett tittarrecept, inte provlagat av redaktionen)
<b>Rune Edin
Ålder: 43
Bor: Vännäs
Inställning till matlagning: Kärlek
Matlagning i tid per dag: 4-7 timmar, jobbar som kock
Beskriv dig själv i köket: Kreativ
Äter helst: Husmanskost
Äter aldrig: Lever
Lagar oftast: Vegetariskt, allergimat, husmanskost
Alltid i skåpen: Vitlök
Min vardagsspecialare: Runes kycklingsoppa
</b>