Ruska salata – krämig potatissallad

Ruska salata – krämig potatissallad

Publicerat:

Tillagningstid:

En krämig potatissallad som görs på många olika sätt runt om i världen och som är en given favorit i många kulturer på julbordet. Salladen kan varieras i det oändliga med allt från korv, kyckling, tonfisk, oliver, rotfrukter osv.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 2st
    hårdkokta ägg
  • 2st
    morötter
  • 4st
    fasta potatisar
  • ½st
    rödlök
  • 80g
    frysta ärtor
  • 3st
    saltgurkor
  • 1tsk
    dijonsenap
  • ½st
    citron, saften
  • 2dl
    majonnäs
  • salt & peppar

Så lagar du

1. Hacka morot och potatis i små tärningar, koka dem mjuka. Koka inte sönder dem. Koka även ärtorna. Sila av och låt allting rinna av ordentligt. Hacka saltgurkorna, lök och äggen i bitar.

2. Lägg i en bunke, pressa över citron, krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt och blanda sedan i majonnäs och dijonsenap. Blanda ordentligt utan att mosa sönder grönsakerna.

3. Smaka av och krydda eventuellt mer. Täck bunken och låt gärna stå i kylen en stund innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!