RUSTICO DI ZUCCHINI – italienska zucchinirutor

RUSTICO DI ZUCCHINI – italienska zucchinirutor

Publicerat:

Tillagningstid:

I en rask handvändning kan du slänga ihop dessa små frasiga och läckra minipajer. Kika in i kylen och fyll dem med ost, chark och grönt som du hittar eller testa den här ljuvliga combon med lite rökig smak av scamorza, len och smakrik sälta från mortadellan och så frisk och krispig zucchini. Smaken av italien i en frasig tugga!

Ingredienser

10portioner

  • 1
    zucchini
  • 100g
    mortadella
  • 50g
    scamorza
  • 1st
    rulle färsk smördeg
  • 1st
    ägg
  • ca 2tsk
    vita sesamfrön

Så lagar du

Ca 10 st rutor

  1. Riv zucchini grovt och lägg i ett durkslag. Strö över lite salt och låt stå en stund.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Skiva scamorza i tunna skivor.
  4. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper och lägg scamorza och mortadella på ena halvan. Krama ur vätskan ur zucchini och lägg på även den. Vik över den andra deghalvan och nyp ihop kanterna så att fyllningen inte läcker ut.
  5. Vispa ihop ägget och pensla degen med ägget, strö över sesamfrön.
  6. Sätt in pajen i ugnen i 25 – 30 minuter eller tills den fått fin färg.
  7. Låt svalna något innan du skär den i fyrkanter.

Dela det här receptet med dina vänner!