Rustik meny från Alsace

Rustik meny från Alsace

Ingredienser

4portioner

Varmrätt: Snabblagad Choucroûte

  • 1burk(ar)
    surkål (800 g)
  • 1st
    stor gul lök
  • 2st
    äpplen
  • 2tsk
    kummin
  • 1tärning(ar)
    höns- eller grönsaksbuljong
  • 2dl
    torrt vitt vin
  • 1dl
    vatten
  • 300g
    kassler
  • 500g
    kryddiga korvar, typ bratwurst
  • Tillbehör:
  • ev kokt potatis
  • dijonsenap

Efterrätt: Smördegslängd med

    Så lagar du

    Snabblagad Choucroûte

    1. Skölj surkålen i ett durkslag. Hacka lök. Kärna ur, halvera och skiva äpplena tunt.

    2. Varva kål, lök, äpple och kummin i en stor traktörpanna eller gryta. Lägg i buljongtärning, vin och vatten. Sjud under lock 15 min. Rör då och då.

    3. Skiva kasslern tunt. Dela korvarna. Lägg i alltsammans och sjud ytterligare 10 min.<BR><BR>

    Smördegslängd med mandlemassa och äpple

    1. Sätt ugnen på 200°.

    2. Sätt ihop smördegsplattorna lite omlott på längden. Fukta skarven med vatten så fäster det bättre. Lägg längden på plåt med bakplåtspapper.

    3. Grovriv och strö över mandelmassan.

    3. Skiva äpplena tunt och lägg dem över mandelmassan. Pudra över lite kanel och socker.<BR><BR>

    Vill du förbereda?

    Både grytan och smördegslängden kan vara helt färdiga och grytan kan bara värmas och smördegslängden eventuellt ljummas ca 5 minuter före servering i 200°.

    Dela det här receptet med dina vänner!