Rustik meny från Alsace
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
Varmrätt: Snabblagad Choucroûte
- 1burk(ar)surkål (800 g)
- 1ststor gul lök
- 2stäpplen
- 2tskkummin
- 1tärning(ar)höns- eller grönsaksbuljong
- 2dltorrt vitt vin
- 1dlvatten
- 300gkassler
- 500gkryddiga korvar, typ bratwurst
- Tillbehör:
- ev kokt potatis
- dijonsenap
Efterrätt: Smördegslängd med
Så lagar du
Snabblagad Choucroûte
1. Skölj surkålen i ett durkslag. Hacka lök. Kärna ur, halvera och skiva äpplena tunt.
2. Varva kål, lök, äpple och kummin i en stor traktörpanna eller gryta. Lägg i buljongtärning, vin och vatten. Sjud under lock 15 min. Rör då och då.
3. Skiva kasslern tunt. Dela korvarna. Lägg i alltsammans och sjud ytterligare 10 min.<BR><BR>
Smördegslängd med mandlemassa och äpple
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Sätt ihop smördegsplattorna lite omlott på längden. Fukta skarven med vatten så fäster det bättre. Lägg längden på plåt med bakplåtspapper.
3. Grovriv och strö över mandelmassan.
3. Skiva äpplena tunt och lägg dem över mandelmassan. Pudra över lite kanel och socker.<BR><BR>
Vill du förbereda?
Både grytan och smördegslängden kan vara helt färdiga och grytan kan bara värmas och smördegslängden eventuellt ljummas ca 5 minuter före servering i 200°.