Sabayon med passionsfrukt

Sabayon med passionsfrukt

Publicerat:

Sabayon är god att servera till bär eller helt naturell. Det går bra att använda halvtinade bär i stället för färska och hälla på äggkrämen varm.

Ingredienser

6portioner

  • 250 g
    lätt sötade hallon och blåbär
  • 250g
    jordgubbar

Sabayon

  • 1 ½ dl
    torrt vitt vin
  • 1dl
    strösocker
  • 5st
    stora äggulor
  • 2-3 st
    passionsfrukter

Så lagar du

1. Fördela bären i glas eller portionsformar. Spara några till garnering.

2. Vispa samman vin, socker och äggulor i en tjockbottnad kastrull över svag värme. Sjud till en tjock och fluffig kräm. Ta från värmen och vispa ytterligare en stund. Halvera och gröp ur passionsfrukten i krämen.

3. Häll krämen över bären och servera genast. Du kan också låta krämen kallna innan du häller den på bären.

Dela det här receptet med dina vänner!