Saffrans- och vaniljhjärtan i långpanna

Tid:

Saffrans- och vaniljhjärtan i långpanna.

Tid:

Krämiga vaniljhjärtan med mördeg är en klassisk småkaka. Här har den blivit en klassisk, älskad långpannekaka! Krispig på toppen, krämig inuti. Lika god, fast enklare och snabbare att baka. Eftersom det är jul har krämen fått en ljusgul ton av saffran, en av vaniljens bästa smakkompisar.

Ingredienser

40 portioner

Smuldeg

  • 500 g
    smör
  • 1 liter
    vetemjöl
  • 4 dl
    strösocker
  • 1 msk
    bakpulver
  • 4 msk
    vaniljsocker

Fyllning

  • 1kuvert
    saffran, ½g
  • 2 dl
    kesella
  • 4
    ägg
  • 5 dl
    crème fraiche
  • 3 dl
    strösocker
  • 1 msk
    vaniljsocker

Garnering

  • florsocker

Så lagar du