Saffrans- och vaniljhjärtan i långpanna

Saffrans- och vaniljhjärtan i långpanna.

Publicerat:

Tillagningstid:

Krämiga vaniljhjärtan med mördeg är en klassisk småkaka. Här har den blivit en klassisk, älskad långpannekaka! Krispig på toppen, krämig inuti. Lika god, fast enklare och snabbare att baka. Eftersom det är jul har krämen fått en ljusgul ton av saffran, en av vaniljens bästa smakkompisar.

Ingredienser

40portioner

Smuldeg

  • 500g
    smör
  • 1liter
    vetemjöl
  • 4dl
    strösocker
  • 1msk
    bakpulver
  • 4msk
    vaniljsocker

Fyllning

  • 1kuvert
    saffran, ½g
  • 2dl
    kesella
  • 4
    ägg
  • 5dl
    crème fraiche
  • 3dl
    strösocker
  • 1msk
    vaniljsocker

Garnering

  • florsocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kesella och saffran.

2. Blanda samtliga ingredienser till smuldeg (bunke, matberedare med kniven eller assistent, dock rymdes bara hälften i min matberedare så jag körde 2 ggr)

3. Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen.

4. Lägg bakpapper i en långpanna ca 30×40 cm. Tryck ut hälften av smuldegen till en jämn botten.

5. Häll på fyllningen, strö på resterande smuldeg.

6. Grädda 30 minuter mitt i ugnen eller tills kakan är genomgräddad. Fyllningen kommer vara lite dallrig, men ska inte vara ”ogräddad”.

7. Låt svalna, pudra på florsocker och skär i rutor. Kakan är enklast att skära om den stått i kylen ett tag. Det är en stor kaka, därav mängderna.

Dela det här receptet med dina vänner!