Saffransbröd med mandel och björnbärssylt

Tid:

Saffransbröd.

Publicerat:

Tid:

Saftiga saffransbröd formade som snäckor eller knut, här i en variant med mandel och björnbärssylt.

Ingredienser

Björnbärssylt

  • 300 g
    mixade björnbär
  • 30 g
    citronsaft
  • 30 g
    glykos
  • 120 g
    vatten

Mandelfyllning

  • 320 g
    socker
  • 200 g
    mandelmassa
  • 200 g
    normalsaltat smör

Saffransblandning

  • 1 g
    saffran (2 paket)
  • 20 g
    kokande vatten
  • 20 g
    strösocker

Saffransdeg

  • 500 g
    mjölk
  • 550 g
    vetemjöl
  • 50 g
    jäst
  • 500 g
    vetemjöl (tillsätts inte samtidigt som det andra vetemjölet)
  • 200 g
    strösocker
  • 10 g
    salt
  • 200 g
    normalsaltat smör

Så lagar du