Saffranschai

Tillagningstid:

Saffranschai.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kryddigt, varmt och klargult lyxte som värmer både kropp och själ inifrån. Jag älskar att göra min egen chaimix, kryddigheten varierar efter säsong och känsla. Det viktiga är att välja kryddor som är så nymalda som möjligt, för bästa smak. Om du vill göra drycken extra extra så kan du mixa den med en matsked smör eller kokosfett i blender innan serveringen. Topping är pricken över i, det behöver inte vara tjorvigt, pudra på lite kanel (eller riv kanelstång). Eller strö på torkade blomblad. Om du hittar långa kanelstänger är det fint att sticka ner som ett sugrör. /Susanne

Ingredienser

2 portioner

  • 5 dl
    mjölk
  • ett par trådar saffran
  • en nypa vaniljpulver

Egen chaimix

  • ½ dl
    kanel, malen
  • 1 msk
    ingefära, malen
  • 2 msk
    kardemumma, malen
  • ½ tsk
    svartpeppar, malen
  • ½ tsk
    nejlikor, malda
  • 1 nypa
    muskotnöt, riven
  • 1 dl
    kokossocker

Så lagar du