Ingredienser

4portioner

  • bulgur, enligt anvisning på paket
  • 1tärning(ar)
    grönsaksbuljong
  • 1dl
    vitt vin
  • 2paket
    saffran
  • 1dl
    cashewnötter, kan bytas ut mot valfria nötter
  • 1knippa(or)
    broccoli
  • 1st
    purjolök
  • 1st
    rödlök
  • ½dl
    olivolja
  • salt & peppar
  • 1st
    citron, saften
  • 1dl
    soltorkade tomater
  • persilja
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • chilifrukt efter smak eller sambal oelek

Så lagar du

1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet, men byt ut 1 deciliter vatten mot 1 deciliter vin och tillsätt antingen buljongtärning eller fond för motsvarande mängd vätska. Häll i saffran.

2. Dela broccolin i små buketter och ånga några minuter över kokande bulgur genom att lägga broccolin i en sil och ställa den över den kokande kastrullen med bulgur.

3. Rosta nötterna i en torr stekpannan eller i ugn.

4. Strimla purjolök och rödlök och stek lätt i två matskedar olivolja för att få bort den starka löksmaken.

5. Blanda ner löken och olivoljan i färdigkokt bulgur, salta och peppra. Pressa i en citron. Blanda i hackade soltorkade tomater, broccolin, en pressad vitlöksklyfta och finhackad chili eller sambal oelek efter smak.

6. Strö över hackad persilja vid serveringen.

Tips

Kyl broccolin med kallt vatten efter att du ångat den, annars blir den brun.

Dela det här receptet med dina vänner!