Saffransdoftande citronbollar med lingontopp

Tid:

Tid:

Saffrans- och citronbollarna kan göras glutenfria om du använder glutenfria havregryn, fond och färs. Ägget i färsen går att hoppa över om det ersätts med 2 msk potatismjöl eller äggersättningspulver, Byter man dessutom ut smör och mejeriprodukter mot mjölkfritt blir rätten helt veganskt.

Ingredienser

4 portioner

Färs

  • 325 g
    fryst sojafärs, upptinad
  • 2 msk
    grädde eller mjölk
  • 1 dl
    havregryn
  • 2 msk
    fiberhusk
  • 1 st
    ägg
  • 1 st
    gul lök, riven
  • 2 tsk
    sambal oelek
  • 2 tsk
    fransk senap
  • 2 st
    vitlöksklyftor, rivna
  • 4 cm
    färsk ingefära, riven
  • ½ dl
    persilja, hackad
  • 2 msk
    grönsaksfond
  • 1 st
    ekologisk citron, det rivna skalet och saften
  • 1 tsk
    salt
  • ½ tsk
    vitpeppar
  • smör till stekning

Sås

  • 2 dl
    vitt vin
  • 2 dl
    grädde, valfri fetthalt men kokbar
  • 3 st
    lagerblad
  • ½ st
    kuvert saffran
  • ½ dl
    gräslök, hackad
  • 1 dl
    lingon, frysta

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg