Saffransdoftande fiskgryta
Publicerat:
2017-10-25Tillagningstid:
Otroligt god fiskgryta som går att spara till matlåda. Ta undan soppa du vill spara innan du tillsätter räkor och smetana.
Ingredienser
4portioner
- 400gtorsk
- 300glaxfilé
- 150gfärska räkor
- 1purjolök
- 1vitlöksklyfta
- 3mskhummerfond
- 2dlvatten
- 2 ½dlvitt matlagningsvin
- 2 ½dlmatlagningsgrädde
- 1dlcrème fraiche
- 1paketsaffran
- 1tsksalt
- ½krmsvartpeppar
- 1tsktimjan
- 1tskbasilika
- 1burk(ar)smetana
- 500gfärsk potatis
Så lagar du
1. Skär fisken i kuber om ca 3 cm.
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlök och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda i ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna och klick över smetana.
5. Servera fiskgrytan med färsk potatis och ett gott bröd.