Saffransdoftande fiskgryta

Saffransdoftande fiskgryta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Otroligt god fiskgryta som går att spara till matlåda. Ta undan soppa du vill spara innan du tillsätter räkor och smetana.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    torsk
  • 300g
    laxfilé
  • 150g
    färska räkor
  • 1
    purjolök
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 3msk
    hummerfond
  • 2dl
    vatten
  • 2 ½dl
    vitt matlagningsvin
  • 2 ½dl
    matlagningsgrädde
  • 1dl
    crème fraiche
  • 1paket
    saffran
  • 1tsk
    salt
  • ½krm
    svartpeppar
  • 1tsk
    timjan
  • 1tsk
    basilika
  • 1burk(ar)
    smetana
  • 500g
    färsk potatis

Så lagar du

1. Skär fisken i kuber om ca 3 cm.

2. Strimla purjolöken, finhacka vitlök och fräs i olja.

3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda i ca 10 minuter. 

4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna och klick över smetana. 

5. Servera fiskgrytan med färsk potatis och ett gott bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!