Saffransdoftande quinoasallad med rödbetor och rostade hasselnötter

Tid:

Saffransdoftande quinoasallad med rödbetor och rostade hasselnötter.

Tid:

Vegetariskt när det är som roligast! Mycket smak och en härlig doft sprider sig i köket under matlagningen.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    rödbetor
  • 2 msk
    balsamvinäger
  • 1 msk
    honung
  • 1 tsk
    timjan, torkad
  • 200 g
    gröna sojabönor, tinade
  • 1 st
    äpple, skivat
  • 80 g
    rucola
  • 150 g
    fetaost, smulad
  • 1 st
    granatäpple, kärnorna
  • 1 dl
    rostade, skalade hasselnötter (valfritt)
  • salt, peppar, olja till stekning

Quinoa

  • 3 dl
    quinoa
  • 6 dl
    vatten
  • 1 nypa(or)
    saffran
  • 4 cm
    färsk ingefära, riven
  • 2 st
    vitlöksklyftor, skivade
  • 1 st
    piri-piri, skivad
  • 3 cm
    färsk gurkmeja, riven eller ½ tsk torkad
  • 1 tärning(ar)
    grönsaks- eller hönsbuljong

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg