Saffransdoftande quinoasallad med rödbetor och rostade hasselnötter

Saffransdoftande quinoasallad med rödbetor och rostade hasselnötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vegetariskt när det är som roligast! Mycket smak och en härlig doft sprider sig i köket under matlagningen.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    rödbetor
  • 2msk
    balsamvinäger
  • 1msk
    honung
  • 1tsk
    timjan, torkad
  • 200g
    gröna sojabönor, tinade
  • 1st
    äpple, skivat
  • 80g
    rucola
  • 150g
    fetaost, smulad
  • 1st
    granatäpple, kärnorna
  • 1dl
    rostade, skalade hasselnötter (valfritt)
  • salt, peppar, olja till stekning

Quinoa

  • 3dl
    quinoa
  • 6dl
    vatten
  • 1nypa(or)
    saffran
  • 4cm
    färsk ingefära, riven
  • 2st
    vitlöksklyftor, skivade
  • 1st
    piri-piri, skivad
  • 3cm
    färsk gurkmeja, riven eller ½ tsk torkad
  • 1tärning(ar)
    grönsaks- eller hönsbuljong

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva betorna (använd gärna handskar), lägg i ugnsfast form.

2. Ringla på olja, strö på timjan, salt och peppar. Baka tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd, cirka 20 minuter. Koka quinoa (nedan).

3. Ta ut betorna, ringla på vinäger och honung, rör om (spara lite vinäger och honung till garnering). Varva betor, bönor, quinoa (se tillagning nedan), äpple och rucola på ett fat.

4. Toppa med fetaost, granatäpple och nötter. Ringla på resterande vinäger och honung.

Quinoa

1. Skölj quinoa, låt rinna av. Fräs saffran, ingefära, vitlök, piri-piri och gurkmeja i olja.

2. Tillsätt quinoa och låt den gärna få lite färg. Häll på vatten och buljong och låt koka i 15 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!