Saffransglass med karamelliserade mandlar

Gul glass i cocktailglas.

Publicerat:

Tillagningstid:

Att ha efterrätten klar i frysen är perfekt och den påskgula glassen med knaprig mandel sätter skönt punkt på påskkalaset.

Ingredienser

4portioner

Glass

  • 4st
    äggulor
  • 1dl
    socker
  • tsk
    vaniljsocker
  • ½g
    saffran (ett kuvert)
  • 1tsk
    socker
  • dl
    mjölk, 3%
  • 2dl
    vispgrädde

Karamelliserade mandlar

  • 30g
    smör
  • 1dl
    sötmandel, skållade och skalade
  • 3msk
    socker
  • ½tsk
    salt

Så lagar du

Glass

1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ljust och poröst.

2. Stöt saffran i mortel med 1 tsk socker, vispa ner i äggblandningen.

3. Rör i mjölk och grädde. Vispa inte mer, men blanda väl.

4. Kör blandningen i glassmaskin, 30 minuter.

Servera direkt eller ställ i frys till servering.

Karamelliserade mandlar

1. Dela mandlarna.

2. Smält smöret på svag värme, tillsätt mandel, socker och salt. Låt koka ihop under omrörning tills all vätska har kokat in.

3. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna.

Bryt i mindre bitar och fördela över den upplagda glassen.

 

 

Dela det här receptet med dina vänner!