Saffransgryta med fisk och skaldjur

Saffransgryta med fisk och skaldjur.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

2portioner

  • 1
    stor gul lök
  • morötter
  • 100g
    fänkål
  • 15cm
    purjolök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1dl
    färsk hackad dill, löst packad, eller 3 msk fryst
  • 5dl
    grädde
  • 1-2tsk
    sambal oelek
  • 150g
    räkor, skalade
  • 150g
    torsk
  • 1
    kuvert saffran
  • valfri pasta, till servering

Så lagar du

1. Gnugga morötterna rena och skiva dem – gärna lite på snedden så blir skivorna snygga. Strimla fänkål och purjolök.

2. Hacka gul lök tillsammans med finhackad vitlök och låt den mjukna i en klick smör i en traktörpanna eller i en stekpanna med höga kanter.

3. Ha ner morotsskivorna i pannan och dra upp värmen lite. Stek någon minut. Fortsätt steka under omrörning och addera extra smör om det går torrt.

4. Slå på vitt vin och rör sedan i hackad dill, grädde, saffran och sambal oelek. Låt allt puttra under lock i 10 minuter. Tillsätt torsken (tinad) mot slutet och låt koka i 3 minuter, eller tills den precis är färdig.

5. Handskala räkorna och strössla dem över grytan precis innan servering.

6. Servera med kokt pasta.

Dela det här receptet med dina vänner!