Saffranslax med räkor

Tid:

Saffranslax med räkor.

Tid:

Festlig laxrätt med saffranstäcke och räkor.

Ingredienser

8 portioner

  • 1 ¼ kg
    laxfilé, gärna utan skinn
  • 2 tsk
    salt
  • ½
    kuvert saffran, ca ½ krm
  • 1 msk
    kokande vatten
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 4 dl
    riven lagrad ost, 100 g
  • 500 g
    räkor med skal
  • 1
    röd snackpaprika
  • 1 dl
    finhackad dill
  • finrivet skal av 1 ekologisk citron

Potatis med grönt

  • 900 g
    små delikatesspotatisar
  • 500 g
    späda morötter
  • 1 knippa(or)
    rädisor
  • 1
    bunt grön sparris
  • olivolja

Tillbehör

  • citronklyftor

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg