Saffranspaella

Saffranspaella

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    bomba/avorio ris
  • 2
    schalottenlök, finhackad
  • 2liter
    skaldjursbuljong
  • 1knippa(or)
    persilja
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    citron
  • 1paket
    saffran
  • 1dl
    salladslök, skuren
  • 10
    cocktail tomat, skalad
  • 1påse(ar)
    räkor
  • 200g
    vit fisk, msc märkt
  • 4
    krabbklor
  • salt, svartpeppar
  • olivolja

Så lagar du

1. Skala räkor och krabbklor. Stek skalen med en liten klick smör.

2. Tillsätt vatten och koka ur i 15 min. Sila och spara buljong.

3. Finhacka persilja, vitlök och citronskal. Blanda med lite olivolja till en såsliknande konsistens.

4. Svetta löken mjuk i lite olivolja. Tillsätt saffran och ris.

5. Tillsätt skaldjursbuljong efterhand tills riset är mjukt och krämigt.

6. Smaka av riset med persiljaoljan, salt, svartpeppar och citronjuice.

7. Avsluta med att röra ner nystekt fisk, bläckfisk, räkor och krabbkött. Servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!