Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Publicerat:

Tillagningstid:

Passar lika bra till glöggminglet som till dessert. Ljuvlig smak av saffran, kardemumma och kanel. Kan serveras både varm och kall.

Ingredienser

8portioner

  • 1tsk
    kardemummakärnor
  • 1paket
    saffran à 0,5 g
  • 1/2tsk
    mald kanel
  • 1dl
    vispgrädde
  • 500g
    kall risgrynsgröt
  • 1/2dl
    strösocker
  • 1dl
    sötmandel
  • 3st
    ägg

Hallonsylt

  • 250g
    hallon, tinade
  • 1dl
    syltsocker

Tillbehör

  • lättvispad grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°. Stöt kardemummakärnor och saffran fint i mortel. Blanda det finstötta med kanel och vispgrädde i en bunke. Låt stå en stund.

2. Rör ner risgrynsgröten och socker. Hacka sötmandeln och blanda ner den och äggen ett i taget.

3. Smörj en ugnsform eller långpanna. Häll i smeten och grädda 20–30 minuter, om du har en stor form kan det gå snabbare. Saffranspannkaka kan njutas nylagad eller kall.

4. Hallonsylt: Koka upp hallon och syltsocker. Låt koka 2 minuter. Skumma och häll upp i en skål och låt svalna.

5. Servera saffranspannkakan varm, ljummen eller kall med sylt och lättvispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!