Saffranspappardelle med salsiccia och sparris

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Comfort food när den är som bäst, enligt oss. Att göra hemgjord pasta är ett mysigt moment i höstens matlagning och med saffran blir det en lyxigare touch.

Ingredienser

4 portioner

Pastadeg

  • 5 dl
    vetemjöl, tipo 00
  • 3
    hela ägg
  • 1
    äggula
  • 1 msk
    olivolja

Pastasås

  • 2 paket
    saffran à ½ g
  • 2
    schalottenlökar, finhackade
  • 2
    vitlöksklyftor, finhackade
  • ½-1
    chili, beroende på önskad hetta
  • 150 g
    grön sparris
  • smör, att steka i
  • olja, att steka i
  • 300 g
    färsk salsiccia (endast innanmätet)
  • 1 ½ dl
    vitt vin
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 100 g
    finriven parmesanost
  • salt, efter smak
  • svartpeppar, efter smak
  • olivolja av hög kvalitet, att toppa med innan servering
  • 1
    näve färsk bladpersilja, finhackad

Så lagar du